Ingrediencie:

  • polovica stredne veľkej hokaido tekvice
  • 1 petržlen
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • petržlenová vňať
  • 1 stonka zelerovej vňate
  • soľ, čierne korenie, polievkové korenie (Sonnentor), kajenske korenie

Postup:

Cibuľku nakrájame nadrobno a orestujeme na troske vody. Keď má cibuľa sklovitú farbu, pridáme cesnak.
Po chvíľke pridáme ostatné ingrediencie, orestujeme a zalejeme vriacou vodou alebo vývarom tak, aby tesne pokrýval zeleninu.
Všetko povaríme až kým je zelenina úplne mäkká, cca 20 minút. Keď je zelenina uvarená, zlejeme vodu a zeleninu rozmixujeme dohladka.
Podľa hustoty pridáme scedený vývar a ak treba, dochutíme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.