Ingrediencie:

3-4 stredne veľke zemiaky

cibuľa

cesnak

mäsitá paprika (červená alebo žlta)

petržlenová vňať (kto nemá rád, môže vynechať)

Postup:

Zemiaky ostrúhame, pokrájame na malé kúsky a uvaríme na pare do mäkka. Medzitým nakrájame cibuľku na malé kúsky. Papriku prepolíme pozdĺžne a očistíme od jadierok a stopky. Petržlenovú vňať nasekáme na drobné kúsky. Uvarené zemiaky popučíme ako na pyré. Nasekanú cibuľku urestujeme na vode/vývare, pridáme cesnak. Keď ma cibuľka sklovitú farbu, pridáme petržlenovú vňať, par sekúnd podusíme. Potom pridáme rozpučené zemiaky, osolíme, premiešame a zmesou naplníme papriky. Zapekáme na papierom vystlanom plechu cca 20 minút na 200 stupňov.

Ak mate zvyšnú zeleninu napr. šampióny, karfiol, brokolicu, uvarte na pare a pridajte na malé kúsky nasekané k zemiakovej zmesi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.